Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini Daniel Hunn posjetio Općinu

Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini Daniel Hunn posjetio Općinu

Njegova Ekscelencija Daniel Hunn, veleposlanik Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini sa suradnicima posjetio je danas Općinu Odžak. U njegovoj pratnji bili su Almir Tanović, viši programski službenik i savjetnik za politike zapošljavanja i Sanela Ademović, savjetnica za kulturu. Goste je u Uredu načelnice primila općinska načelnica Nada Ćulap gdje je održan sastanak.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koji se provode na prostoru općine, a koje značajno financira i Švicarska.
Veleposlanika Hunna zanimala je razina komunikacije s ljudima iz naše općine, a koji žive i rade u Švicarskoj, te mogućnosti njihovog uključivanja u lokalne projekte Omladinske banke, koje sufinancira Švicarska preko fondacije Mozaik.

Jedna od tema razgovora bio je i rad Centar za mentalno zdravlje Odžak, kojeg kroz Projekt mentalnog zdravlja, a u cilju osiguravanja pravodobnih i kvalitetnih usluga ustanovama mentalnog zdravlja, financira Vlada Švicarske u suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva.

Goste su zanimale i informacije o provedbi projekta Kućna njega starih i bolesnih, koji se već punih 13 godina provodi na prostoru naše općine. Radi se o projektu Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i Općine Odžak, kojim je izravno obuhvaćeno stotinjak osoba, koje djelatnica Caritasa redovito obilazi Caritasovim vozilom, od ponedjeljka do petka, pružajući im osnovne usluge medicinske skrbi, ali i druge sitne kućanske potrebe, te u dogovoru sa župnicima odžačkih župa prati stanje glede potreba za ovakvom vrstom usluga. Općina Odžak sudjeluje u ovom projektu sa sredstvima koja pokrivaju oko 60 % troškova, a preostali iznos pokriva Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, sredstvima od donatora među kojima je i Švicarska.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480