Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić posjetio Općinu

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić posjetio Općinu

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić sa suradnicima posjetio je danas Općinu. U Uredu načelnice primila ih je općinska načelnica Nada Ćulap, gdje je održan i sastanak.

Na sastanku je dogovorena suradnja Općine Odžak i Grada Đakova na projektnim prijedlozima za Program poticanja prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Naime, dana 20. srpnja 2021. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije RH objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za Program poticanja prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice u 2021. godini.

Cilj Programa jest pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune ravnopravnosti kao i pridonošenje gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji. Program je osmišljen kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i regionalne razine i predstavlja podršku u unaprjeđenju kulturne, društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture,  a namijenjen je sljedećim korisnicima:

- jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave Republike Hrvatske (Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Zadarska, Ličko-senjska, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska i Zagrebačka županija),
- jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave  Bosne i Hercegovine (Zapadnohercegovačka, Hercegbosanska, Posavska, Hercegovačko-neretvanska županija, Županija Središnja Bosna, Zeničko-dobojska županija, Tuzlanska županija, Sarajevska županija, Banja Luka, Derventa, Prijedor, Bosanski brod i Brčko distrikt) i/ili javnim ustanovama i javnim poduzećima čiji su JLRS osnivači,
 - pravnim osobama neprofitne naravi registriranim na programskom području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje služe za zadovoljenje socijalnih, zdravstvenih, obrazovnih i kulturnih potreba.

Javni poziv omogućava navedenim prihvatljivim podnositeljima projektnih prijedloga podnošenje više projektnih prijedloga koji mogu biti financirani u iznosima od 50.000,00 kuna do 300.000,00 kuna, dok su za cjelokupni Program osigurana sredstva u iznosu od 5.000.000,00 kuna. Kod odabranih projektnih prijedloga partner iz Bosne i Hercegovine dobiva veća sredstva.

Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice otvoren je od 20. srpnja 2021. do 20. kolovoza 2021. te se u tom razdoblju mogu podnositi prijave za financiranje sa svim potrebnim dokumentima.

Dogovoren je sastanak za idući tjedan, kada će se konkretizirati projektni prijedlozi s kojim će se ići na Javni poziv.

Nakon završetka sastanka sudionici su obišli carinski terminal, granični prijelaz i most Svilaj.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480