Rekonstrukcija Zelene tržnice u Odžaku

Rekonstrukcija Zelene tržnice u Odžaku

U suradnji s jedinicama lokalne samouprave širom Bosne i Hercegovine, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) prepoznaje prilike za realizaciju konkretnih ideja i inicijativa koje mogu unaprijediti živote građana. Iz toga je izrastao Projekt unapređenja lokalnih usluga (PIPLS), koji je prepoznala i primarno financira Švedska, a provodi UNDP u BiH. Cilj PIPLS-a je unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu. Jedan takav primjer je i aktivnost potpore rekonstrukciji Zelene tržnice u Odžaku, o čijem početku je danas u Uredu načelnice održan radni sastanak.

Na sastanku su sudjelovali općinska načelnica Nada Ćulap, predstavnici UNDP BiH Zlatko Selimović i Franc Kljajić, predstavnik tvrtke Gradnja invest d.o.o. iz Odžaka Adnan Al Saleh (odabrani izvođač radova), predstavnik tvrtke Trafficon d.o.o. iz Odžaka  Franjo Pirkl (nadzor nad izvođenjem radova), te načelnice općinskih službi Radinka Dujak i Jasminka Kovačević.

Nakon završetka sastanka, prisutni su obišli i samo mjesto  tržnice gdje je, uklanjanjem postojećih štandova, izvođač započeo radove.

Rok za izvođenje radova je 75 dana, a do završetka radova proizvodi sa zelene tržnice moći će se kupiti na robnoj tržnici.

Ovaj projekt financira Općina Odžak uz pomoć Vlade Županije Posavske (ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva) i suradnju s UNDP-om, uz financijsku potporu Švedske.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480