PRO-Budućnost II: Sportske igre pomirenja

PRO-Budućnost II: Sportske igre pomirenja

U utorak, 7. 7. 2021. godine, u 19:00 sati, na terenima za odbojku na Stadionu sportskih igara u Odžaku održano je zanimljivo sportsko druženje: Odbojka za veterane-mix muško-ženski timovi, kao aktivnost broj 3  u okviru odobrenog projekta PRO-Budućnost II ( Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) za općinu Odžak, pod nazivom „Sportske igre pomirenja“.

Projekt PRO-Budućnost II ( Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je petogodišnji projekt USAID-a s ciljem izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih nacionalnosti u BiH, a koji se s uspjehom u prethodnih nekoliko godina realizira i na području općine Odžak.

Na jučerašnjoj aktivnosti za veterane odbojke sudjelovali su članovi odbojkaškog kluba „Napredak-Veterani“ Odžak , članovi Ženskog odbojkaškog kluba ŽOK „Napredak“ Odžak , članice udruge „Sport u srcu“ Odžak, kao i drugi pojedinci i veterani, zaljubljenici u odbojku, sport i druženje.

Na prethodne dvije aktivnosti u okviru ovog projekta kao gosti naše općine, pored domaćih ženskih odbojkašica, su bile i seniorke ženskog odbojkaškog kluba iz Modriče, ženskog odbojkaškog kluba iz Kalesije, kao i juniorke ženskih odbojkaških klubova iz Modriče i Doboja.

I ovom prilikom je kroz odbojku i sport, ali i druženje nakon sportskog i takmičarskog dijela, pokazano da se na području općine Odžak živi, radi, djeluje i druži bez obzira na vjerske, nacionalne, socijalne, etničke, političke i druge pripadnosti njenih stanovnika.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg bb,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480