Projekt Udruge osoba s poteškoćama u razvoju Kuća nade: Svi smo isti i s našim različitostima

Projekt Udruge osoba s poteškoćama u razvoju Kuća nade: Svi smo isti i s našim različitostima

Projekt Udruge osoba s poteškoćama u razvoju Kuća nade u partnerstvu s Institutom za razvoj mladih KULT pod nazivom "Svi smo isti i s našim različitostima" uspješno je završen realizacijom triju aktivnosti: Zabavni izazov, Ostavi trag, pokaži svoj grad i Hajde da se družimo - izleti u Gradačac i Bijeljinu.  U prosjeku svakoj radionici i aktivnosti sudjelovalo je oko 30 osoba.

Općina Odžak kao zagovornik promocije prava osoba s invaliditetom  kao zagovornik pomirenja i jednakosti bila je također partner u realiziranju ovih projektnih aktivnosti.

Sobzirom na to da se ovdje radi o populaciji s raznoraznim poteškoćama koje otežavaju društveni aktivni život, nekim korisnicima problem predstavlja upoznavanje vlastitog mjesta u kojem boravi, a odlazak bilo gdje je za njih neke je samo san. Cilj radionica bio je međusobno povezivanje i druženje osoba s invaliditetom različitih pozadina, uvjerenja i porijekla.

Skupina mladih odlaskom na zajednički izlet, pokazali su pozitivnim primjerom svojim lokalnim zajednicama i šire da su njihove mogućnosti velike, te da zajedno i oni tako drugačiji, a tako isti mogu živjeti životom kao i svi ostali. Da različitosti naših vjera i kultura ne moraju doprinositi bilo kakvim različitostima. I ono najvažnije: pokazati da i oni mogu biti pokretači i zagovarači mira, ujedinitelji različitosti i rušioci stereotipa.  

Naši mladi su naučeno i ono viđeno, doživljeno, pogotovo kada je u pitanju suživot i suradnja naroda u posjećenim gradovima na svoj način opisivali svojim ukućanima, prijateljima i poznanicima.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg bb,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480