EU4BusinessRecovery: Javni poziv

EU4BusinessRecovery: Javni poziv

U okviru projekta EU4BusinessRecovery, koji financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, danas je objavljen Javni poziv za sudjelovanje u programu tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške investicijama u svrhu unapređenja zaštite i sigurnosti na radu (uključujući mjere zaštite od COVID-19) u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 600 000 KM, Europska unija omogućit će sudjelovanje poslovnih subjekata u programu edukacije, tehničke i financijske podrške vezano za zaštitu i sigurnost na radu. Nakon učešća u edukaciji i tehničkoj podršci projekta, poduzeća će biti kvalificirana za financijsku podršku investicijama od 10 000 do 30 000 KM, koja će biti usmjerena na implementaciju preporučenih mjera za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu (uključujući COVID-19 mjere).

Odabrana poduzeća dobit će besplatno učešće u edukaciji o zakonskim aspektima i značaju primjene mjera zaštite i sigurnosti na radu. Dodatno, poduzećima će biti pružena tehnička podrška u oblastima procjene postojećeg stanja za zaštitu i sigurnost na radu, ispitivanja uvjeta radne sredine i preporuka za unapređenje uvjeta radne sredine, izrade akta o procjeni rizika za svako radno mjesto, izrade internog akta o zaštiti na radu s prijedlogom potrebnih sredstava za zaštitu i sigurnost na radu i/ili edukaciju uposlenika o zaštiti i sigurnosti na radu. Pomenuta tehnička podrška će biti pružena u skladu s individualnim potrebama poduzeća.

Na javni poziv mogu se prijaviti obrti, poduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja poduzeća koja su registrirana najkasnije godinu dana prije objave ovog Javnog poziva i bave se primarnom poljoprivrednom proizvodnjom ili preradom poljoprivrednih proizvoda i sirovina. Za svaki projekt podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije. Javni poziv s pratećom dokumentacijom dostupan je direktno putem mrežne stranice eu4business.ba.

Svi zainteresirani za učešće u javnom pozivu prijave s potrebnom dokumentacijom trebaju dostaviti putem online platforme javnipoziv.undp.ba od 28. 11. 2022. do 23. 12. 2022.

Javni poziv i prateću dokumentaciju možete pruzeti na sljedećoj poveznici:


Javni poziv za sudjelovanje u programu tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške investicijama u svrhu unapređenja zaštite i sigurnosti na radu (uključujući mjere zaštite od COVID-19) u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480