Uručeni ugovori potpore u svrhu pomoći Vlade RH za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu

Uručeni ugovori potpore u svrhu pomoći Vlade RH za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu

Općinska načelnica Nada Ćulap prisustvovala je danas u Stocu svečanosti uručivanja ugovora o financijskoj pomoći u okviru Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu. Ovim programom Republika Hrvatska pomaže razvoju lokalne zajednice BiH kroz ulaganja u javnu infrastrukturu, opremanje, izgradnju objekata kao i poticanje gospodarskih aktivnosti.

Na prigodnoj svečanosti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić uručio je 61 ugovor o sufinanciranju različitih projekata hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi 1.027.600 eura.

Nakon provedenog Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za dodjelu financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske donijelo je Odluku o dodjeli financijske potpore za 2023. godinu. Ovom Odlukom odobrena su financijska sredstva u iznosu od 25.000,00 eura Općini Odžak, čija je namjena financijska potpora sufinanciranja izgradnje prometnice u Novom Naselju s oborinskom kanalizacijom.

Ugovor o financijskoj potpori  s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačićem  potpisala je općinska načelnica Nada Ćulap.

Vlada Republike Hrvatske kontinuirano podupire brojne projekte i aktivnosti u cilju poboljšavanja položaja, očuvanja i povratka Hrvata, prvenstveno djelovanjem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ali i putem drugih ministarstava i svojih tijela.

 

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480