Sastanak s predstavnicima EUFOR-a

Sastanak s predstavnicima EUFOR-a

Natporučnik Markus iz EUFOR-ovog Tima za promatranje i vezu (Liaison and Observation Teams - LOT) iz LOT kuće Brčko, inače pripadnik Oružanih snaga Republike Austrije, posjetio su danas u sklopu svojih redovitih aktivnosti Općinu Odžak, gdje su se u Uredu načelnice susreo s općinskom načelnicom Nadom Ćulap.

Ovaj redoviti sastanak bio je prilika da se porazgovara o aktualnoj situaciji na području naše općine. Razgovaralo se o sigurnosnoj situaciji, iseljavanju, problemima u svakodnevnom radu, projektima od značaja za budućnost općine i drugim lokalnim temama.

Althea, mirovna misija EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, najduža je vojna operacija EU te jedina misija koja ima izvršni mandat da koristi silu. Zadaća misije je održavanje mira, sigurnosti i stabilnosti na području Bosne i Hercegovine, te omogućavanje međunarodnoj zajednici da pomogne zemlji u kreiranju uspješnijeg puta ka budućnosti.

EUFOR putem LOT timova razvija suradnju s lokalnim zajednicama, a suradnja s Općinom Odžak već godinama je jako dobra. Sustav LOT predstavlja informativnu službu EUFOR-a, sa 17 kuća razmještenih po čitavoj Bosni i Hercegovini, s timovima za vezu i promatranje direktno na terenu, koji održavaju bliske kontakte sa stanovništvom, lokalnim agencijama za provođenje zakona, lokalnim samoupravama i o tome svakodnevno izvještavaju glavno zapovjedništvo.

Snage EUFOR-a raspoređene su u Bosni i Hercegovini od 2004. godine, a njihov mandat svake godine obnavlja Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda. Mandat ove godine ističe 3. studenog.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480