Zajednička posjeta veleposlanstava Švicarske i Švedske i UNDP BiH

Zajednička posjeta veleposlanstava Švicarske i Švedske i UNDP BiH

U cilju promocije dobre suradnje s Općinom Odžak na projektima u oblasti jačanja lokalne samouprave, a koje zajednički financiraju Veleposlanstva Švicarske i Švedske, danas su Općinu posjetili Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP BiH, Siroco Messerli, direktor za razvojnu suradnju Veleposlanstva Švicarske, Maja Zarić, šefica Odjela za lokalnu upravu i općinske usluge Veleposlanstva Švicarske, Eva Smedberg, šefica Odjela za razvojnu suradnju Veleposlanstva Švedske, Franc Kljajić, regionalni koordinator UNDP BiH i Maja Smrzlić, menadžerica PIPLS projekta, sa suradnicima.

U uredu načelnice održan je radni sastanak na kojem su pored općinske načelnice Nade Ćulap sudjelovali i načelnica Službe za gospodarstvo i LER Radinka Dujak i načelnik Službe za komunikacije Nermin Oručević.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim zajednički realiziranim aktivnostima kroz Projekt unaprjeđenja efikasnosti lokalnih usluga (PIPLS) i Projekt općinskog okolišnog upravljanja (MEG 2").

U okviru Projekta unaprjeđenja efikasnosti lokalnih usluga (PIPLS) čiji je cilj unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu implementirano je sljedeće:

  • tehnička pomoć pri izradi Strategije razvije općine Odžak za period 2022. - 2027. godine, financirano od UNDP BiH i Općine,
  • izrada Glavnog projekta i rekonstrukcija Zelene tržnice, financirano od UNDP BiH, Ministarstva poljoprivrede Županije Posavske i Općine,
  • Idejni i Glavni projekt infrastrukturnog uređenja poslovnih zona Svilaj 1 i Svilaj 2, financirano od UNDP BiH i Općine.
  • izrađena Dubinska analiza stanja i kapaciteta upravljanja imovinom u Općini Odžak, sačinjen Plan aktivnosti za unaprjeđenje kapaciteta i uvođenje sustava upravljanja javnom imovinom, izrađena Financijska analiza partnerskih jedinica lokalne samouprave s prijedlogom mjera za povećanje prihoda i smanjenje rashoda, izrađen Akcijski plan za uvoženje sustava upravljanja imovinom.


U okviru Projekta općinskog okolišnog upravljanja (MEG 2) u procesu poboljšanja vodnih usluga za građane potpisan je Ugovor o pružanju javnih vodnih usluga između Općine i JP Komunalac, uspostavljen mehanizam za prijavu korupcije s jasnim uputama, usvojen Plan integriteta Općine, usvojena Odluka o redovnom godišnjem anketiranju zadovoljstva građana uslugama Općinske uprave i Općinskog vijeća, provode se pripreme za implementaciju programskog rješenja e-građanin.

 


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480