Načelnik općine Neum Dragan Jurković i predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić posjetili Općinu

Načelnik općine Neum Dragan Jurković i predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić posjetili Općinu

Načelnik općine Neum Dragan Jurković i predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić posjetili su danas Općinu Odžak. Goste je u svom uredu primila općinske načelnica Nada Ćulap, gdje je održan i sastanak, na kojem se razgovaralo o stanju u ovim općinama i projektima koje se planira realizirati u budućnosti.

Općinska načelnica izjavila je da je Odžak, za razliku od Neuma, karakterističan po industrijskoj proizvodnji, te da je Općina donijela Strategiju razvoja koja je ključni strateško-planski dokument Općine koji treba poticati budući rast i razvoj zajednice. Strategija razvoja obuhvaća društvenu, ekonomsku, okolišnu kao i prostornu sferu. Strategijom razvoja definirana je dugoročna vizija Općine Odžak kao prometnog središta s razvijenim gospodarstvom i modernom infrastrukturom za kvalitetan život svih građana. Načelnica Ćulap upoznala je načelnika Jurkovića i s turističkim sadržajima koje Odžak nudi, istaknuvši lovni i ribolovni turizam kao jedan od glavnih grana turizma u ovoj općini.

Načelnik Jurković izrazio je zadovoljstvo ostvarenom komunikacijom između ove dvije općine, te istaknuo kako se nada uspješnoj budućoj suradnji koja je na današnjem sastanku dogovorena, na obostrano zadovoljstvo. Upoznao je načelnicu Ćulap s dosadašnjim aktivnostima i projektima na području općine Neum, razvoju lokalne zajednice, a posebno turizma kao okosnice i glavne gospodarske grane Neuma. Dodao je i važnost izgradnje cestovnog prometa i skorog otvaranja ceste Neum - Stolac, kao i Pelješkog mosta u susjednoj Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić zahvalila se načelnici Ćulap na ugodnom prijemu, te su oboje istaknuli kako se nadaju da je ovo samo početak  suradnje i prijateljstva općina Neum i Odžak.

Načelnik Jurković uputio je poziv načelnici Ćulap za što skoriji uzvratni posjet.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480