Generalni konzul Republike Turske Oğuz Kılıç posjetio Općinu

Generalni konzul Republike Turske Oğuz Kılıç posjetio Općinu

Generalni konzul Republike Turske u Banjaluci Oğuz Kılıç sa suradnicima posjetio je danas Općinu Odžak, te s općinskom načelnicom Nadom Ćulap razgovarao o trenutnoj gospodarskoj situaciji u općini, s osvrtom na pandemiju COVID-19, prometnoj povezanosti općine s ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine i EU, te mogućnostima suradnje s turskim gospodarstvenicima i investitorima.

Načelnica Nada Ćulap izrazila je zahvalnost Konzulu na posjetu, te ga upoznala aktualnom gospodarskom situacijom u općini, zemljopisnom položaju i prometnoj povezanosti općine, te povoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Konzul Kılıç istakao je da je stupio na dužnost u rujnu prošle godine, a sve s ciljem, kako je naglasio, dodatnog jačanja odnosa Republike Turske i Bosne i Hercegovine. Osim novoformiranog Konzulata u Banjoj Luci, Republika Turska ima otvoreno Veleposlanstvo u Sarajevu i Konzulat u Mostaru.

Konzul je izrazio spremnost za pomoć u ostvarivanju kontakata između turskih investitora i Općine Odžak s ciljem stvaranja prilika za ulaganja na prostorima općine, kao i drugih oblika suradnje.

Na kraju posjeta iskazano je obostrano zadovoljstvo ovim susretom,  te dogovorena daljnja komunikacija i budući susreti.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480