Općinska načelnica sudjelovala na sastanku s ravnateljicom RTV HB u Orašju

Općinska načelnica sudjelovala na sastanku s ravnateljicom RTV HB u Orašju

Preuzeto s www.orasje.ba

Načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić sa suradnicima bio je domaćin sastanka s v.d. ravnatelja Radiotelevizije Herceg-Bosne Slavicom Karačić, načelnicom Općine Odžak Nadom Ćulap, načelnikom Općine Domaljevac-Šamac Stjepanom Piljićem i predstavnicom Vlade Županije Posavske ministricom Anom Andrić.

Teme sastanka bile su medijsko izvještavanje iz Posavine putem dopisništva iz Orašja, zapošljavanje novinara, kao i opremanje prostora koje je Općina Orašje dala na korištenje bez naknade Radioteleviziji Herceg-Bosne. Općina Orašje je od 2018. godine vlasnik s 2,24% udjela osnivačkih prava ovog medija i načelnik je sazvao ovaj sastanak kako bi ojačao nastavak suradnje.

Dogovoreno je da će diplomirani novinari koji već izvještavaju za Radioteleviziju Herceg-Bosne proći jednomjesečnu obuku u Mostaru s ciljem pokretanja emisije Posavska panorama koja bi se emitirala jednom tjedno. Prostor koji se trenutno koristi u zgradi takozvane Teritorijalne obrane bit će opremljen, a Dopisništvo iz Orašja imat će na raspolaganju i auto kako bi mogli izvještavati i iz općina Domaljevac-Šamac i Odžak.

Ova televizija neće imati problema s financiranjem od Općine Orašje u skladu s postotkom osnivačkih prava, ali načelnik je tražio da se proba doći do rješenja emitiranja televizijskog programa takozvanim zemaljskim emiterom. Stanovnici Posavine ovu televiziju za sada mogu pratiti samo putem kablovskih emitera ili putem interneta.

Filmski i televizijski studio IN7 registriran u Orašju koji već putem interneta prenosi misna slavlja, koncerte, kazališne predstave pružit će Radioteleviziji Herceg-Bosne produkcijsku podršku i tako doprinijeti jačanju ovog medija.

Po završetku sastanaka, gosti iz Hercegovine u pratnji načelnika obišli su prostor ove televizije u Orašju, a zatim posjetili Radiopostaju Orašje kako bi i tamo ojačali suradnju s Radiom Herceg-Bosne.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480