Posjeta članova Civitasa

Posjeta članova Civitasa

Općinska načelnica Nada Ćulap ugostila je danas u svom uredu učenike Osnovne škole Vladimira Nazora i Srednje škole Pere Zečevića, članove sekcije Civitas,  koji su sudjelovali u Civitas ljetnoj školi, te voditeljicu sekcije Žaklinu Pirkl Ivanković.

Učenici su na ljetnoj školi istraživali ulogu i nadležnosti lokalne vlasti u zaštiti i promociji dječjih prava, uključivanje djece i mladih u procesu donošenja odluka, jačanju demokratičnosti i planiranju održivog razvoja s mladima i za mlade.

Cilj današnje posjete je predstavljanje Protokola za osnaživanje dijaloga s mladima u pametnim, održivim i inkluzivnim lokalnim zajednicama koji su učenici razvili u okviru programa Civitasove ljetne škole.

Općinska načelnica potpisala je i Izjavu u kojoj, između ostalog, stoji da će Lokalna samouprava detaljno razmotriti sve mjere predložene u protokolu, te će uvažiti predložene mjere za čije donošenje ima nadležnosti i mehanizme za implementaciju, s tim da će u usvajanje i provođenje najmanje jedne od njih biti uključeni i mladi iz lokalne zajednice, kako bi se povećala njihova participacija u procesima donošenja odluka.

Kroz rad sa mladima, općinska lokalna samouprava prepoznaje značaj transparentnosti dijaloga s mladim građanima i ohrabruje ih da proaktivno djeluju i svoje probleme, sugestije i ideje za unapređenje lokalne zajednice redovno upućuju organima naše lokalne samouprave.

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480