Dani sjećanja u Posavskoj Mahali

Dani sjećanja u Posavskoj Mahali

U skladu s epidemiološkom situacijom i zadanim mjerama, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Podružnica Odžak, te župa doborskog dekanata i mjesne zajednice Posavska Mahala, danas je u Posavskoj Mahali nastavljen program Dana sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata i poraća odžačkog i podvučjačkog kraja.

Program je započeo u središtu Posavske Mahale, u Spomen-parku, gdje je izaslanstvo Vlade i Skupštine Županije Posavske, te Općine Odžak položilo zajednički vijenac i zapalilo svijeće, a zatim je preč. Jakov Filipović, doborski dekan i župnik u Odžaku, izmolio opijelo za sve žrtve rata.

Potom je na Nujića groblju izaslanstvo mjesne zajednice Posavska Mahala položilo vijenac ispred Središnjeg križa, a zatim slavljena sveta misa za sve žrtve Drugog svjetskog i nedavnog rata i poraća. Misu je predvodio preč. Jakov Filipović uz koncelebraciju svećenika odžačkih župa. Bila je to prigoda da se puk ovoga kraja dvadeset i peti put (1996. - 2021.) u molitvi prisjeti stradanja hrvatskog naroda iz vremena Drugoga svjetskoga rata i neposrednog poraća.

Na misi je propovijedao mjesni župnik vlč. Pavo Brajinović. U prigodnoj homiliji, on je u središte stavio ljubav prema rodnoj grudi, naglasivši kako je potrebno pobrinuti se da se žrtve ne predaju zaboravu.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg bb,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480