Susret s predstavnicima Omladinske banke

Susret s predstavnicima Omladinske banke

Općinska načelnica Nada Ćulap i Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke fondacije Mozaik, održali su danas u Uredu načelnice radni sastanak. Sastanku su prisustvovali i Marko Barukčić, referent društvenih djelatnosti Općine, i Sara Ivetić, članica Odbora Omladinske banke Odžak.

Na sastanku se razgovaralo o radu fondacije Mozaik, koja kroz svoj program Omladinska banka osnažuje mlade kroz financiranje preko 500 projekata u zajednici godišnje, a koji grade njihove liderske i operativne kapacitete. Osobnim doprinosom i aktivnim djelovanjem u zajednici, mladi imaju priliku preuzeti inicijativu i predložiti projekte za poboljšanje uvjeta života u lokalnoj zajednici. Kroz provedbu projekata vrijednosti do 1.500 KM i konkretan rad na unaprjeđenju svojih zajednica, mladi stječu liderske i praktične vještine.

Omladinska banka Odžak osnovana je 2013. godine kada je potpisan prvi Memorandum o suradnji između fondacije Mozaik i Općine Odžak. Na ovogodišnje Pozive Omladinske banke za projekte i mikrobiznise prijavljeno je 13 projekata i jedan mikrobiznis. Projekti su u fazi odabira. Odabrane projekte partnerski će financirati fondacija Mozaik i Općina Odžak.


Ispis   E-mail