Položen kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade za raseljene osobe

Položen kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade za raseljene osobe

Općinska načelnica Nada Ćulap održala je danas u svom Uredu radni sastanak na kojem su sudjelovali Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Damir Živković, županijski ministar zdravstva i socijalne politike i Anes Osmanović, županijski ministar prometa veza i zaštite okoliša.

Tema sastanka bio je Sporazum o suradnji na provođenju Potprojekta BiH 6 unutar Državnog projekta stambenog zbrinjavanja, u okviru kojeg je i izgradnja stambene zgrade za raseljene osobe u Odžaku. Općina Odžak ustupila je građevinsko zemljište u Novom Naselju za lokaciju objekta.

Sredstva za ovaj projekt osigurana su iz Fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator EU, zatim Bosna i Hercegovina, dok se doprinos Općine Odžak sastoji od ustupanja građevinski opremljenog zemljišta i priključaka na infrastrukturu (struja, voda, kanalizacija). Implementator projekta je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Nakon održanog sastanka, polaganjem kamena temeljca ozvaničen je početak izgradnje stambene zgrade sa 20 stanova, prvenstveno za raseljene obitelji koji se su socijalno ugrožene, odnosno obitelji koje nisu stambeno zbrinute.

Ministar Ramić pohvalio je Općinu za ažurnost u izdavanju svih potrebnih dozvola, priključaka na komunalnu infrastrukturu i dodjeli zemljišta.

Vrijednost ovog projekta je 627 610,78 eura, a izvođač radova je poduzeće Gradnja invest 2 iz Odžaka.

Posao izgradnje stambene zgrade trebao bi biti završen u siječnju 2022. godine.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480