Obavijest o uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva za potporu po modelu ruralnog razvoja u 2023. godini

Obavijest o uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva za potporu po modelu ruralnog razvoja u 2023. godini

Na temelju člana 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarenja novčanih potora po modelu ruralnog razvoja („Službene novine Federacije BiH“ broj 52/23) Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavljuje Obavijest o uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva za potporu po modelu ruralnog razvoja u 2023. godini.

Predmet ove obavijesti je upoznavanje potencijalnih korisnika novčane potpore s uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva za potporu po modelu ruralnog razvoja iz Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2023. godinu.

Informacije o korisnicima, općim i posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati korisnici novčane potpore po modelu ruralnog razvoja u 2023. godini, prihvatljivim ulaganjima, prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima, minimalnoj i maksimalnoj vrijednosti ulaganja, osnovnom i dodatnom iznosu potpore, mjerama i dokumentima koje treba priložiti uz obrazac zahtjeva nalaze se u Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja novčane potpore po modelu ruralnog razvoja (“Službene novine Federacije BiH” broj 52/23).

Obrasce potrebne za podnošenje zahtjeva možete preuzeti ovdje.

Rokovi za podnošenje zahtjeva:
Početni rok za podnošenje zahtjeva je narednog dana od dana objave ovog obavještenja, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva za podršku je 5. 8. 2023. godine, osim za ulaganja finansirana putem kreditne linije Razvojne banke Federacije BiH kada je krajnji rok 1. 8. 2024. godine.

Napomena:
Isplate novčanih sredstava za sve mjere iz ove obavijesti izvršit će se putem transakcijskih računa navedenih u Registru poljoprivrednih gazdinstava i klijenata. Svi klijenti koji podnose zahtjeve za novčane podrške potrebno je da ažuriraju podatke o transakcijskom računu u Registru poljoprivrednih gazdinstava i klijenata u nadležnim općinskim službama.

Pozivaju se korisnici sljedećih mjera

  • ulaganje u poljoprivredne mašine i priključne uređaje (Čl. 20),
  • ulaganje u poljoprivrednu opremu za biljnu proizvodnju, stočarstvo ili ribarstvo (Čl. 21),
  • ulaganje u rasplodnu stoku (Čl. 22),
  • ulaganje u građevinske objekte na PG-u (Čl. 23),
  • ulaganje u podizanje višegodišnjih nasada (Čl. 24),
  • ulaganje u pripremu za legalizaciju građevinskih objekata i ispunjavanje okolišnih standard (Čl. 25),
  • ulaganje u građevinske objekte i opremu za prehrambenu industriju (Čl. 26),
  • ulaganje putem kreditne linije Razvojne banke Federacije BiH (Čl. 27),
  • ulaganje u certificiranje organske proizvodnje (Čl. 28),

koje se realiziraju na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih potpora po modelu ruralnog razvoja, da se upoznaju sa dolje navedenim propisima koji su važni za realizaciju aktivnosti u okviru navedenih mjera:

Sve dodatne informacije koje se odnose na predmetnu obavijest, građani mogu dobiti od djelatnika zaduženog za poslove ruralnog razvoja Mate Oršolića, te savjetodavaca Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u Orašju i Odžaku na tel. 031 714 057 i 031 762 861.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480