Priopćenje za javnost Općinskog stožera civilne zaštite

Priopćenje za javnost Općinskog stožera civilne zaštite

Uz predsjedanje Nade Ćulap, zapovjednice Općinskog stožera civilne zaštite Odžak dana 23. 4. 2021. godine održana je prva izvanredna sjednica Općinskog stožera u suženom sastavu vezano za lošu epidemiološku situaciju na području općine Odžak.

Zapovjednica i Načelnik Općinskog stožera primili su k znanju izvješća o epidemiološkom stanju u općini od strane predstavnika Doma zdravlja, policije, Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske i ravnateljice Srednje škole u Odžaku.

Opći zaključak je da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u posljednje vrijeme, većeg priliva pacijenata u zdravstvenu ustanovu, većeg broja umrlih i povećanja broja oboljelih od koronavirusa.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus na području općine je sa današnjim danom 527 osoba.

Uspješno se oporavilo 380 osoba, 36 je nažalost preminulo, a 111 je trenutno aktivnih slučajeva, u samoizolaciji su 183 osobe.

Radi sprječavanja zaraze i širenja koronavirusa Stožer inzistira da nadležne službe od danas pa ubuduće strogo provode kontrolu zaključaka koje je dana 24. 3. 2021. godine usvojio Stožer Županije Posavske.

Uočeno je da se na području općine Odžak posebno krše određene mjere donesene od strane Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske a to su:

a) Mjera kojom se zabranjuju sva javna okupljanja na otvorenom prostoru u grupama većim od 50 osoba, te u zatvorenom prostoru u grupama većim od 30 osoba i privatna okupljanja u grupama većim od 10 osoba.

b) Mjera kojom se zabranjuje organiziranje svih vrsta proslava povodom krštenja, vjenčanja, rođendana i sličnih događaja, te ručka ili večere povodom sahrane.
Napominjemo da od danas nadležna Županijska inspekcija uz asistenciju policijskih službenika vrši strogu kontrolu propisanih zapovijedi uz kažnjavanje svih onih koji se ne pridržavaju propisanih mjera. Kontrole će trajati dok se ne stabilizira epidemiološka situacija.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480