Mobilna aplikacija eCitizen za lakšu komunikaciju između građana i uprave

Mobilna aplikacija eCitizen za lakšu komunikaciju između građana i uprave

U okviru Projekta općinskog okolišnog upravljanja (MEG2) kojeg zajednički financiraju Vlada Švicarske, Švedska i Vlada Češke Republike, kao i Europska unija, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, izrađen je web portal, odnosno aplikacija eCitizen koja će omogućiti lakšu komunikaciju između građana i lokalnih vlasti.

Primarna svrha aplikacije eCitizen jeste omogućavanje jednostavne i transparentne komunikacije građana i lokalne uprave. Pored toga, eCitizen sustav ima za cilj i obavještavanje javnosti u nepredviđenim i izvanrednim situacijama, poput prekida usluga i servisnih informacija.

Sustav eCitizen predstavlja jedinstvenu pristupnu točku za sve komunikacijske potrebe u pogledu prijave problema (pritužbe građana lokalnoj upravi), odluka vijeća JLS, pitanja vijećnicima/vijećnicama JLS i načelnicima/načelnicama i online/offline javnih rasprava.

Sustav eCitizen povezuje građane i administraciju lokalne samouprave putem nekoliko aplikacijskih modula, koji podržavaju interaktivnu komunikaciju i razmjenu informacija. U svojstvu građanina ili građanke, korisnik/ica pristupa platformi lokalne samouprave na bilo kojem pametnom uređaju i korisnik/ica dolazi na platformu lokalne samouprave gdje može pretraživati prikazane informacije i komunicirati s lokalnom samoupravom. Sustav je kreiran tako da podržava instalaciju i korištenje u cloud-u i lokalnoj instalaciji

Korisnik/ica na eCitizen rješenje može doći direktno ukucavanjem linka www.ecitizen.ba ili s web stranice općine klikom na link eCitizen (u ovom slučaju dolazi direktno na stranicu eCitizen za određenu JLS).

Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480