Tihim mimohodom ulicama Odžaka danas je obilježena 22. godišnjica genocida u Srebrenici. U mimohodu su, pored brojnih građana, sudjelovali i općinski načelnik Jakov Ivanković i Fahrudin ef. Mujanović, odžački imam.

Sudionici mimohoda nakratko su se zaustavili kod spomen-obilježja poginulim braniteljima, gdje su se prisjetili svih poginulih i nestalih iz prošlog rata.

Poruka ovog mimohoda je da se ovaj, ali i svi drugi zločini ne smiju zaboraviti, te da se takvo zlo nikada, nigdje i nikome ne smije ponoviti.

Po završetku mimohoda ženski zbor "Đulizare" iz Odžaka izveo je prigodan glazbeni program.

 

 

                                                               

 

U sali gradske vijećnice održana je prezentacija Kompanije “Regeneracija d.o.o.” Velika Kladuša, gdje je predstavljena djelatnost proizvodnja i instaliranje uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izradu vodovodnih sistema, kao i djelatnost na odvodnji puteva i mostova.

Prezentaciji su nazočili Općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima, predstavnici Kompanije “Regeneracija d.o.o.” Velika Kladuša, predstavnik JP Komunalca i predstavnici privatnih firmi.

Kompanije “Regeneracija d.o.o.” Velika Kladuša zapošljava preko 60 radnika koji predstavljaju jedan mlad i poletan tim koji u svom tehnološkom procesu primjenjuju sve inovacije iz ove oblasti, postižući respektabilnu produktivnost i kvaliteta svojih proizvoda i usluga.

Svi radni procesi do finalne izvedbe su popraćeni sistemom upravljanja kvalitetom EN ISO 9001 koji je uveden 2008. a recertificiran 2012.

Zaštita i unapređenje okoliša i prirodnih resursa se provodi primjenom normi EN ISO 14 001 koji je uveden kao integrirani sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša 2012.

Svi proizvodi prilikom isporuke i ugradnje posjeduju predviđene ateste, uputstva za rukovanje i održavanje.

Naše reference uključuju:

  • Reviziona okna za općine

(Bihać, Gračanica, Tešanj, Jajce, Konjic, Velika Kladuša, Bosanski Petrovac, Kladanj, Bosanska Krupa, Cazin, Prijedor)

  • Autoputovi

(Koridor Vc, autoput Doboj-Banja Luka)

  • Termoelektrane

(Kakanj, Stanari)

  • Hidroelektrane

(Jablanica, Bočac, Grabovac, Salakovac)

  • Rudnici

(Banovići, Kreka, Kakanj)