Godine 2000. započete su pripreme za osnivanje Udruge građana, roditelja, djece i osoba s poteškoćama u razvoju gdje smo prve dvije godine radili u uredu veličine 3X3, u zgradi Crvenog križa i vrtića. Nakon dvije godine, selimo se u Daščaru, zadržavajući i dalje ured u prostorijama Crvenog križa. Prostora za rad je nedostajalo, ali nije nedostajalo motivacije djelatnika i korisnika da nastave svoj rad na višoj razini, sa  ciljem osnaživanja i poboljšanja njihove kvalitete života. Svakim danom jačali su nas osmijesi naših korisnika, da ovo što smo pokrenuli nije za zanemariti, te su rasle naše aspiracije da trebamo težiti većim snovima. Možda smo ponekad bili i nesigurni u sami sebe, ali tu ste uvijek bili vi uz nas, naši sugrađani, predstavnici Općine Odžak, Centra za socijalni rad Odžak, Vlade Županije Posavske, brojni donatori, volonteri, posebno dijaspora i  mnogi drugi koji ste prepoznali rad Udruge i njezino zalaganje za našu djecu i mlade.

U vremenu pandemije i borbe protiv koronavirusa, kada je svaka zaštitna oprema dobro došla, nastavnici naše škole Igor Vidović i Goran Dujak u STEM učionici započeli su s izradom zaštitnih vizira.
Danas je ravnateljica Nada Bačić donirala 41 zaštitni vizir onima koji se nesebično dovode u opasnost kako bi pomogli drugima. Tako je 30 vizira donirala Domu zdravlja Odžak, 6 internom odjelu Županijske bolnice Odžak i 5 Crvenom krizu Odžak.

Uskrs, kao najveći kršćanski blagdan, slavimo u posebnom ozračju, okrenuti vjeri i pronalasku smisla i istinske sreće pravih vrijednosti.

Uskrs je blagdan optimizma i pobjede života nad smrću, blagdan koji danas, kada je mnogima teško, kada tjeskoba, strah i nesigurnost mnogima zatvaraju perspektivu, unosi svjetlo  i radost u naše živote, pokazuje da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje, a čineći dobro bližnjima, pomažući potrebitima, darivajući druge, najviše obdarujemo sebe.

U ovim teškim vremenima najviše nam treba duh Uskrsa kao zvijezda vodilja, da dajući sve od sebe vođeni načelima zajedništva i solidarnosti stvaramo uspješnu lokalnu zajednicu.

U tom duhu svim žiteljima Općine Odžak želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

 

                                                                                                                                             Općinski načelnik

                                                                                                            Jakov Ivanković

-Do danas su testirane ukupno 3 osobe, od kojih je 1 osobi potvrđena infekcija koronavirusa.

-Osoba oboljela od koronavirusa je smještena u izolatoriju Županijske bolnice u Orašju.

-Samoizolacija je rješenjima županijskog sanitarnog inspektora određena za 362 osobe.

-Sanitarni inspektori su na terenu i kažnjavaju osobe koje krše samoizolaciju.

Crveni Križ Županije Posavske zaprimio je pomoć koju je građanima tri posavske općine uputio CK FBiH. U pošiljci se nalazi 45 paketa hrane, 45 paketa higijenskih potrepština, 450 kg brašna, kao i 1500 komada zaštitnih rukavica koje su namijenjene članovima i volonterima općinskih organizacija CK. Pomoć je proslijeđena prema tri posavske općine, a njenu raspodjelu danas i sutra će na terenu organizirati i distribuirati tajnici, članovi i volonteri CK općina Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžak. Pomoć će biti podijeljena krajnjim korisnicima, osobama treće životne dobi i samcima, a prilikom rada na terenu s korisnicima, volonteri CK će, sukladno uputama, nositi zaštitne maske i rukavice, doznajemo od Marijana Filipovića, tajnika CK Županije Posavske.

izvor: https://www.zupanijaposavska.ba/