U vremenu pandemije i borbe protiv koronavirusa, kada je svaka zaštitna oprema dobro došla, nastavnici naše škole Igor Vidović i Goran Dujak u STEM učionici započeli su s izradom zaštitnih vizira.
Danas je ravnateljica Nada Bačić donirala 41 zaštitni vizir onima koji se nesebično dovode u opasnost kako bi pomogli drugima. Tako je 30 vizira donirala Domu zdravlja Odžak, 6 internom odjelu Županijske bolnice Odžak i 5 Crvenom krizu Odžak.

Uskrs, kao najveći kršćanski blagdan, slavimo u posebnom ozračju, okrenuti vjeri i pronalasku smisla i istinske sreće pravih vrijednosti.

Uskrs je blagdan optimizma i pobjede života nad smrću, blagdan koji danas, kada je mnogima teško, kada tjeskoba, strah i nesigurnost mnogima zatvaraju perspektivu, unosi svjetlo  i radost u naše živote, pokazuje da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje, a čineći dobro bližnjima, pomažući potrebitima, darivajući druge, najviše obdarujemo sebe.

U ovim teškim vremenima najviše nam treba duh Uskrsa kao zvijezda vodilja, da dajući sve od sebe vođeni načelima zajedništva i solidarnosti stvaramo uspješnu lokalnu zajednicu.

U tom duhu svim žiteljima Općine Odžak želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

 

                                                                                                                                             Općinski načelnik

                                                                                                            Jakov Ivanković

-Do danas su testirane ukupno 3 osobe, od kojih je 1 osobi potvrđena infekcija koronavirusa.

-Osoba oboljela od koronavirusa je smještena u izolatoriju Županijske bolnice u Orašju.

-Samoizolacija je rješenjima županijskog sanitarnog inspektora određena za 362 osobe.

-Sanitarni inspektori su na terenu i kažnjavaju osobe koje krše samoizolaciju.

Crveni Križ Županije Posavske zaprimio je pomoć koju je građanima tri posavske općine uputio CK FBiH. U pošiljci se nalazi 45 paketa hrane, 45 paketa higijenskih potrepština, 450 kg brašna, kao i 1500 komada zaštitnih rukavica koje su namijenjene članovima i volonterima općinskih organizacija CK. Pomoć je proslijeđena prema tri posavske općine, a njenu raspodjelu danas i sutra će na terenu organizirati i distribuirati tajnici, članovi i volonteri CK općina Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžak. Pomoć će biti podijeljena krajnjim korisnicima, osobama treće životne dobi i samcima, a prilikom rada na terenu s korisnicima, volonteri CK će, sukladno uputama, nositi zaštitne maske i rukavice, doznajemo od Marijana Filipovića, tajnika CK Županije Posavske.

izvor: https://www.zupanijaposavska.ba/