Općinski načelnik obišao je danas s izvođačem radova lokalne ceste u Novom Selu, koje se koriste isključivo u svrhu prijevoza šljunka za potrebe gradnje graničnog prijelaza Svilaj na trasi auotceste na koridoru 5C Svilaj - Odžak, a koje su predmet Ugovora o korištenju ceste, sklopljenog između Općine Odžak i izvođača radova Niskogradnja d. o. o. iz Laktaša.

Temeljem naredbe Kriznog stožera  Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije  Posavske  broj  07-33-52-79/20 od 12.03.2020. godine, kojim se ograničava istovremeni boravak u zatvorenim prostorijama  na maksimalan broj od 50 osoba, a u  cilju brige za zdravstveno stanje stanovnika Općine Odžak, javna rasprava o Nacrtu proračuna Općine Odžak za 2020. godinu neće se održati na način javnog okupljanja.

Cijeli dokument možete pogledati OVDJE:javni poziv

U tijeku je izvođenje radova na izgradnji kružnog toka na raskrižju kod Robne kuće, radi čega je bila nužna preregulacija prometa za period od 23.09.  do 06.11.2019.godine.

Preregulacijom je predviđeno otvaranje jednosmjerne ulice pored  Osnovne škole za dvosmjerni promet i za sva motorna vozla.

Temeljem navedenog u istoj će biti ograničena brzina 30km/h, neće biti dopušteno parkiranje motornih vozila, a vršit će se i obilježavanje dodatnih pješačkih prijelaza.

Obzirom da će se ulicom odvijati promet za sva motorna vozila, obaviješteni su predstavnici Osnovne škole da  učenike upoznaju o povećanom oprezu prilikom kretanja  i prelaskom ulice.

Od strane Službe za nabavku i zaštitu sredstava i resursa općine Odžak, prevoznik učenika biti će obaviješten da prijem i ispuštanje učenika u autobuse može vršiti samo na označenom parking prostoru za autobuse.

Molimo sve građane, sve sudionike u prometu da prate oznake nove preregulacije te zahvaljujemo za razumijevanje i strpljenje tijekom navedenog perioda.

 

Potkategorije