U prostorijama Udruge osoba s poteškoćama u razvoju „ Kuća nade“, dana 20.09.2019. godine s početkom u 11.00 sati održana je promocija novog modela rada sa mladim osobama s invaliditetom i njihovim roditeljima u sklopu projekta: „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u BiH“.

Projekt provodi Informativni centar za osobe s invaliditetom „Lotos“ u suradnji s Centrom za samostalni život STIL iz Stockholma u okviru organizacije MyRight BiH.Promociji su prisustvovali predstavnici Kuće nade, Centra za mentalno zdravlje Odžak, Centra za socijalnu skrb Odžak , kao i roditelji te članovi i predstavnici  Udruge.
Cilj promocije jest predstavljanje uspješnosti projekta koji je u fokusu imao rad sa mladim ljudima sa invaliditetom i njihovim članovima obitelji koji je rezultirao izradom jedinstvenog modela rada koji se sastoji od priručnika, kurikuluma za treninge, sabranih motivacijskih priča i prikaza dobre prakse. Model je na raspolaganju svim organizacijama osoba sa invaliditetom, organizacijama roditelja djece i mladih sa invaliditetom te ih se poziva da ga prouče i implementiraju uz prilagodbu svojim potrebama.
Na predstavljanju, uvodnim riječima obratila  je se predsjednica Udruge Kuća Nade  koja je iskazala zadovoljstvo zbog zajedničke suradnje  i promicanju  dobrih primjera pružanja podrške roditeljima a i samim osobama sa invaliditetom .Predsjednik I. C. „Lotos“  gdin. Suvad Zahirović koji je naglasio važnost potpore roditeljima osoba s invaliditetom i njihovoj djeci, te jačanje njihovih kapaciteta kroz osmišljene treninge i princip (Peer podrške) podrške među jednakima.
Među prisutnima su bili roditelji osoba s invaliditetom koji su prošli ili trenutno prolaze kroz trening u sklopu projekta. Kroz diskusiju i izmjenjivanje iskustava, se često moglo čuti pitanje „Što će biti s mojim djetetom kad mene više ne bude?“, pitanje koje je svakom roditelju predstavljanje najveću brigu, a ono postaje još složenije kada su tu djeca i mladi s invaliditetom. Navode kako su uz pomoć treninga i radionica omogućili kvalitetniji život za sebe i za svoju djecu.
Rezultati nam pokazuju kako je 15 mladih ljudi i njihovih roditelja, sudionika projekta koji su doživjeli velike promjene u životu; zaposlenje, nastavak ili početak obrazovanja i osamostaljivanje.