Program osnaživanja zdravlja žena ( WHEP) u okviru kojeg je već brendirani događaj pod nazivom „Race for the cure „ gdje se svake godine širom svijeta, u 150 gradova, za unapređenje zdravlja žena šeta ili trči nekoliko milijuna ljudi  nastavlja se i ove godine u BiH.

XII Trku/Šetnju za ozdravljenje „ Race for the cure „ u BiH, održat će se 29.09.2019.godine, u Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu, a cilj joj je osnaživanje žena BiH u borbi protiv karcinoma dojke.

24 NVO iz 22 grada Bosne i Hercegovine i ove su godine partneri ove manifestacije i aktivno sudjeluju u pripremi i realizaciji događaja. Udruga „ Narcis-a“ je u „ ovoj priči „ od 2010.godine, kao i nositelj predmetnih aktivnosti u našoj Županiji.
Registracija podrške se vrši prodajom  bijelih majica, a sav prihod od prodaje ide za objeđivanje paketića „ prve pomoći“ za novooperirane žene BiH i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima BiH.

Podrška projektu u Odžaku je predviđena za 31.08.2019.godine ( subota ) u trajanju od 11,00 – 12,00 sati ispred cvjećarne „ MIMOZA“.