U okviru Programa za oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje, financiranog od Europske Unije od ukupna 24 korisnika Programa s područja općine Odžak, 20 domaćinstva će primiti sanaciju individualnih stambenih objekata.

Temeljem toga danas je firma Timing d.o.o iz Tuzle postavila table naziva Projekta i investitora, po Mjesnim zajednicama u kojima se implementira ovaj Projekt.
U narednom periodu se očekuju radovi na sanaciji 20 stambenih jedinica na području Mjesnih zajednica Prud, Donja Dubica, Donji Svilaj, Gornja Dubica, Vojskova, Novi Grad, Donja Dubica, Ada, Osiječak, Zorice. Izvođač pomenutih radova je DOMOINVEST d.o.o. Bihać.
Program za oporavak od poplava - stambeno zbrinjavanje pruža podršku samoodrživom oporavku kroz sanaciju i izgradnju stambenih jedinica i ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih osoba čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima 2014. godine. Program vrijedan 15 milijuna eura financira Europska unija, u iznosu od 12,5 milijuna eura, u suradnji s Vladom Federacije BiH, Vladom Republike Srpske, partnerskim općinama i gradovima i UNDP u BiH.
Program implementira UNDP u BiH, zajedno sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International Austria (HWA) i partnerskim općinama i gradovima.