Nakon održane promocije mentalnog zdravlja mladih 20.09 2018 u Centru za kulturu Odžak i projekcije filma „F41 i ja, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se od 1992 obilježava svake godine 10.10. “ DANI OTVORENIH VRATA U CENTRU MENTALNOG ZDRAVLJA ODŽAK održani su od 09 - 12.10.2018 godine. Svjetska federacija za mentalno zdravlje ove godine poseban naglasak stavlja na mentalno zdravlje mladih pod sloganom“ Mentalno zdravlje mladih u svijetu koji se mijenja.“

Održavane su svakodnevno radionice za mlade i klijente u CMZ Odžak, te promocija mentalnog zdravlja u gradu simboličnom podjelom edukativnog materijala, zelenih vrpci koje simboliziraju mentalno zdravlje te izložbom radova nastalih u okupacionoj terapiji .
10.10. 2018 g upriličena je posjeta i potpisivanje memoranduma o suradnji zdravstvenog, prosvjetnog i socijalnog sektora u CMZ Odžak .
Klijenti i profesionalaci Centra mentalnog zdravlja Odžak bili su u Sarajevu na obilježavanju 10.10. Svjetskog dana mentalnog zdravlja u organizaciji Projekta mentalnog zdravlja u BiH, Federalnog ministarstva zdravstva, Asocijacije XY i Vlade Švicarske. Centar mentalnog zdravlja Odžak 12.10. posjetili su tri dječje skupine iz vrtića „Paola Ceureto“ „Pčelice“, „Bubamare“ i “ Medići“ s njihovim tetama i ravnateljicom.

Glavne su smjernice prepoznavanje različitih faktora ( rani skrining) oboljelih, te uključenje u skrb; roditelje, nastavnike, zdravstvene i druge profesionalce te dostupne resurse u kontaktu sa djecom i mladima.
Promocija mentalnog zdravlja mladih osigurava adekvatan rast i razvoj te stvara temelje budućih generacija.

Dobro Vam zdravlje želi Tim Centra mentalnog zdravlja Doma zdravlja Odžak,na čelu sa Anom Majić, diplomiranom medicinskom sestrom, glavnom sestrom DZ Odžak koja nas je izvijestila o održanim aktivnostima u njihovom Centru.