Centar mentalnog zdravlja Doma zdravlja Odžak i Udruga Neuron organiziraju Promociju mentalnog zdravlja mladih. Nakon uspješno održane premijere filma o mentalnom zdravlju mladih "F41 i ja" u Tuzli, studenti IPI Akademije iz Tuzle prvu projekciju imat će u  Odžaku 20.09. sa početkom u 17:00h u prostorijama Centra za kulturu Odžak.

 U nastojanju pomoći mladim osobama koje se bore sa zdravstvenim problemima mentalne prirode, u prvom redu sa anskioznosću i depresijom, snimljen je prvi kratki igrano-dokumentarni film o mentalnom zdravlju mladih, naziva „F41 i ja“.

Nakon projekcije gosti će imati priliku pogledati fantastične, kreativne radove  korisnika  usluga okupacione terapije Centra za mentalno zdravlje Odžak na bazaru koji će se održati također u prostorijama Centra za kulturu Odžak.

Kolika je važnost očuvanja mentalnog zdravlja potvrđuje i statistika Svjetske zdravstvene organizacije koja potvrđuje da jedna od četiri osobe u nekom svom periodu života ima neki od problema u mentalnom zdravlju.

Odlučili smo uticati na podizanje svijesti i otklanjanje predrasuda kada se radi o mentalnom zdravlju.

Prvi korak u liječenju aksioznosti i depresije je prepoznavanje simptoma i zato Vas pozivamo da pogledate film i poslušate savjete stručnjaka kako biste sutra upravo Vi mogli pomoći nekome kome je pomoć potrebna i na taj način spriječiti posljedice koje su, nažalost, veoma često pogubne.

I ti možeš pomoći nekome, PRIČAJ O MENTALNOM ZDRAVLJU!

 Izvijestili su nas iz Stručnog tima Centra za mentalno zdravlje Odžak.