Omladinska banka Odžak, u saradnji sa Fondacijom Mozaik i Općinom Odžak objavljuje poziv za prijem novih članova i članica u Odbor.

Poziv je otvoren za sve mlade, od 17 do 30 godina, koji imaju želju i volju da posvete svoje vrijeme aktivnostima programa. Program omogućava mladim ljudima da uzmu aktivno učešće u razvoju svoje zajednice kroz:

1) Pisanje i realizaciju projekata društvenog značaja;

2) Učešća u raspodjeli fondova;

3) Pokretanju vlastitog biznisa.

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Posavske je na temelju Zaključka Skupštine Županije Posavske uputilo nacrt Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći na javnu raspravu.

Javna rasprava će se održati, dana 20.01.2020. godine u 12,00 sati u zgradi Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu.

Primjedbe, prijedloge i sugestije možete dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije Posavske na adresu: Trg b.b. 76 290 Odžak, na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili na telefon/faks: 031/762-704.

Pozivaju se svi zainteresirani da sudjeluju u javnoj raspravi o nacrtu Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći kako bi se na temelju primjedbi, prijedloga i sugestija pridonijelo kvalitetnoj izradi konačnog teksta Zakona.

 

Nacrt zakona možete preuzeti na sljedećem linku: Ovdje pdf

 

 

Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja Županije Posavske sukladno Zaključku sa VIII. redovne sjednice Skupštine Županije Posavske o provođenju Javne rasprave na temu „Nacrt Zakonu o održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade“, informira zainteresiranu javnost da će se javne rasprave održati u sljedećim terminima:

-za općinu Orašje i Domaljevac –Šamac, dana 21.01.2020. godine (utorak), u 11 sati u Orašju, u sali za sjednice općinskog vijeća;
-za općinu Odžak, dana 22.01.2020. godine (srijeda) u 11 sati u Odžaku, u sali za sjednice općinskog vijeća.

Temeljem zaključka Vlade Županije Posavske, a povodom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana, obavještavaju se sva tijela uprave, poduzeća, ustanove, kao i druge pravne i fizičke osobe u Županiji Posavskoj, da su 24., 25. i 26. prosinca 2019. godine Badnjak, Božić i Sveti Stjepan (utorak, srijeda i četvrtak ), te 01. siječnja 2020. godine Nova godina (srijeda) kao i 06. siječnja 2020. godine Sveta tri kralja (ponedjeljak) neradni dani na području Županije Posavske.
Dana 31.12.2019. godine (utorak) radi se skraćeno do 12.00 sati.

Svim građanima Županije Posavske koji slave nadolazeće blagdane, želimo čestit Božić, te sretnu i uspješnu Novu godinu.

U povodu Božićnih blagdana, a u sklopu  Božićnog Sajma, u organizaciji Centra za kulturu Odžak prikazivati će se  dječji animirani (sinkronizirani) i igrani filmovi u maloj kino - dvorani Centra za kulturu u periodu od 16.12 do 21.12.2019. godine, uz napomenu da u petak 20.12.2019. neće biti prikazivani filmovi, budući da će s početkom u 17,00 h biti izvedena dječja kazališna predstava Shimmer & shine, a nakon predstave dodjela paketića najmlađima.