Danas je u općini Odžak u  Posavskoj Mahali (25.05) održano tradicionalno 22. po redu manifestacija „Dani sjećanja“, Župe Doborskog dekanata. Otvorenje Spomen parka, procesija do Nujića groblja, polaganje vijenaca, sv.misa za stradalnike Drugog svjetskog rata i poraća, današnji su sadržaji odvijanja manifestacije „Dani sjećanja 2018. g.“.

Manifestaciji su nazočili veliki broj gostiju i dužnosnika. Uz dr. Dragan Čovića bili su također, konzul RH u BiH (Tuzla) Ivan Bandić, Žana Ćorić iz Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Mato Jozić ministar u Vladi Federacije BiH, Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije Posavske sa ministrima u Vladi ŽP, Joso Marković, predsjednik Skupštine Županije Posavske, općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima ,predsjednik Općinskog vijeća Mujo Puzić s vijećnicima, predstavnici institucija i brojni mještani ovoga kraja.

Danas je svečano otkriven i blagoslovljen Spomen park za stradalnike Drugog svjetskog rata i poraća odžačkog i podvučjačkog kraja. Spomen obilježje na kojem se nalazi 3.404 imena stradalnika otvorio je dr. Dragan Čović. Tim su povodom prigodne riječi uz Čovića uputili župnik Pavo Brajinović i arhitekt Juro Pranjić, te kardinal Vinko Puljić koji je blagoslovio Spomen park te predvodio svetu misu. Uz Spomen obilježje kao i uz središnji križ na Nujića groblju izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće.
-Meni je pripala izuzetna čast da kao hrvatski član Predsjedništva BiH zajedno sa svima vama mogu svjedočiti ovim projektom da otrgnemo od zaborava dio naše povijesti iz koje svakako želimo graditi jednu drugačiju, moderniju budućnost, budućnost Hrvatskog naroda na ovom području Posavine i svakom dijelu BiH, kazao je uz otvorenje Spomen parka dr. Čović.