Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je općinu Odžak i tom prigodom razgovarao s načelnikom Jakovom Ivankovićem o aktualnim projektima koji su od posebne važnosti za stanovnike općine Odžak.

Načelnik Ivanković je upoznao Predsjednika Federacije BiH s aktualnim događanjima u općini te istaknuo dobre političke odnose i uredno funkcioniranje općinske vlasti. Posebno se osvrnuo na projekt izgradnje autoceste na koridoru Vc, koji će znatno rasteretiti promet u općini te ju povezati s koridorima i magistralama europskih cesta. Ovaj projekt značajan je i zbog teretnog prometa koji se odvija na sjeveru BiH, kao i zbog sigurnosti prometa u općini Odžak.

Istaknuo je i projekte izgradnje mosta na rijeci Savi u Svilaju i graničnog prijelaza čijom realizacijom će se ubrzati protok roba i putnika između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je istaknuo kako je potpora viših razina vlasti, u vidu financiranja infrastrukturnih projekata, neophodna za ostvarivanje što boljih uvjeta za život u svim lokalnim zajednicama, te izrazio punu potporu u realizaciji planiranih infrastrukturnih projekata u općini Odžak.