Odžak je sinoć  od 19 sati bio domaćin javnog snimanja dviju emisija jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih emisija Hrvatske radio televizije, Lijepom našom. Najvećem  poslijeratnom glazbeno - scenskom spektaklu na području odžačke općine, koji je održan  u prepunoj  velikoj sportskoj dvorani  srednje škole pod radnim nazivom Mostovi kultura,  prisustvovalo je tisuću i 200 građana i gostiju iz Hrvatske i BiH.

Među ostalim, snimanju emisija prisustvovali su Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, bivši hrvatski ministar znanosti Dragan Primorac za čijeg je mandata uz veliku pomoć Hrvatske vlade izgrađena i otvorena sportska dvorana u Odžaku, a koji je i počasni građanin Odžaka, kao i predstavnici entitetske i županijske vlasti.  

Široj javnosti u zemlji i inozemstvu  prezentiran je širok spektar običaja, tradicije,  folklora  i pjesama ovog i šireg kraja.  Sve prisutne pozdravio je općinski načelnik Jakov Ivanković, izrazio veliko oduševljenje i zadovoljstvo, zahvalivši se  Hrvatskoj radio televizije i prisutnim gostima kao i samim mještanima općine Odžak koji žive ovdje, a i u dijaspori.

Urednik i voditelj emisije Lijepom našom Branko Uvodić kazao je kako  je izuzetno sretan  što je Odžak domaćin dviju emisija i što ovom  spektaklu  prisustvuju „Odžačanke i Odžačani iz zemlje i inozemstva, koji nikada nisu,  niti će zaboraviti svoj zavičaj i svoj grad koji je poslije rata izniknuo iz pepela“.

Emitiranje prve emisije Lijepom našom biti će 14-ti, a druge 21-vi ovog mjeseca na prvom programu Hrvatske radio televizije.