Članovi sekcije CIVITAS Osnovne škole Vladimira Nazora, danas su u sali za sastanke općine Odžak, predstavili istraživački rad na projektu Važnost poznavanja prve pomoći.
Prezentaciji su nazočili Općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima, nastavnik Adnan Ahmetović koji zajedno s nastavnicom Žaklinom Pirkl Ivanković radi na Projektu Važnost poznavanja prve pomoći.

Članice CIVITAS- a su svoj rad na ovom projektu prikazale kroz četiri koraka, od kojih je prvi objašnjenje problema, zatim slijedi alternativne mjere javne politike,te naše mjere i plan akcije.
Njihova prvobitna ideja je bila da rade Projekt nadstrešnice ispred škole ali anketirajući svoje nastavnike došli su do zaključka da većina nastavnog osoblja nema iskustva u pružanju prve pomoći. Temeljem toga su odlučili zajedno sa svojim nastavnicima da pokrenu ovaj Projekt.
Također su prikazali praktičnu primjenu pružanja prve pomoći u različitim situacijama eventualnih nezgoda, primjer imobilizacije unesrećenog.
Ujedno im je to bio način pripreme i vježbe za Županijsko natjecanje koje će se održati u mjesecu travnju u Vidovicama.
Također im je  od strane ravnateljice Osnovne Škole Nade Bačić, osiguran u sklopu kabineta za biologiju prostor u kome je smješten materijal za njihov rad u slučaju primjene pružanja prve pomoći, koji oni još uvijek dopunjuju. Svojim radom i posjetom poduzetnicima s prostora Odžaka osigurali su određena materijalna sredstva koja su iskoristili za kupovinu kutija s prvom pomoći, tako su osigurali sve područne škole na našem prostoru da u slučaju potrebe mogu primijeniti prvu pomoć.