U sklopu obilaska poduzeća s prostora općine Odžak, Općinski načelnik Jakov Ivanković zajedno s načelnicom službe za gospodarstvo i LER Radinkom Dujak obišao je poduzeće PEPLAST d.o.o. Odžak, srdačno ih je u svom uredu primio direktor ovog poduzeća Hajrudin Hadžidedić.

Načelnik ih je upoznao o  razlogu svoga posjeta ovom poduzeću kao i obilasku svih poduzeća koji se nalaze na prostoru naše Općine, zanimalo ga je kako ovo poduzeće posluje,kakva je suradnja s drugim poduzećima.
Direktor poduzeća PEPLAST Hajrudin Hadžidedić i direktor proizvodnje Sead Vajzović kroz ugodan razgovor upoznali su načelnika i načelnicu službe o poduzeću i njihovim planovima za u buduće. Već 20 godina poduzeće uspješno posluje na bosanskohercegovačkom i regionalnom tržištu.Osnovni proizvodi firme Peplast su ekstrudirana polietilenska ambalaža za pakovanje. Proizvodni program se sadrži industrijske folije, termoskupljajuće folije, stretch hood, ffs folije, industrijske vreće , folije za poljoprivredu i reklamne vrećice.Trenutno uposlenih je oko 50, od čega je većina s prostora općine Odžak, radnike obučavaju direktno u proizvodnji i obuka traje do godinu dana da bi bili osposobljeni za samostalni rad. Od osnivanja poduzeća do danas, bilježe stalni rast obima proizvodnje, oko 3000 tona na godišnjem nivou.U okviru projekta „ Brzorastuće kompanije u Bosni i Hercegovini“, Poslovne novine su sprovele sveobuhvatnu analizu i rangiranje domaćih kompanija koje su zadovoljile kriterije brzog rasta u protekle tri godine, te poduzeće PEPLAST d.o.o. Odžak svrstano je među brzorastućim kompanijama u BiH.Napomenuli su da imaju prostora za razvijanje a da nemaju prostor za odlaganje poluproizvoda i gotovih proizvoda, također su napomenuli da većinu proizvoda izvoze.Također su načelnika upoznali o dogradnji skladišta za njihove proizvode, s obzirom da sada imaju potrebu za tim prostorom, proizvodnja se proširuje, a njihova direkcija se seli u drugu zgradu koja je u sklopu istog prostora.
Nakon sastanka svi sudionici sastanka obišli su zajedno proizvodni pogon tog poduzeća, moglo je da se vidi kako i na koji način od sirovine nastaje gotov proizvod ovog poduzeća.