U centru grada u  pješačkoj zoni, pod blagdanski ukrašenim šatorom, danas je  otvoren drugi po redu „Božićni sajam u Odžaku“. Sajamsku božićnu manifestaciju, koja već postaje tradicionalna, otvorio je općinski načelnik Jakov Ivanković, koji je pozdravio izlagače  i sve prisutne, ističući kako su sadašnji sadržaji  na Božićnom sajmu pokazatelj da  će već iduće godine ta manifestacija biti i organiziranija i još sadržajnija. 

Na izloženim štandovima svoje tradicionalne proizvode izlažu udruge, vlasnici obrta, odžačka osnovna škola i samostalni izlagači. Na sajmu izlažu udruge  Kuća nade,  Žito,  Neuron, Život, Narcisa  i udruge pčelara i ribolovaca,  potom  obrti  Eko Posavina i  Brnić,  Samaritanska zajednica Župa Balegovac i  samostalni izlagači:  Ružica Agatić,  Ana Čukić i Mara Dragić.

Ove godine  promoviraju se razni isključivo domaći proizvodi,  a na štandovima se nalaze  proizvodi od meda, kupina, šljiva, jabuka i drugog voća,  suhomesnati  proizvodi obrtnika, tradicionali božićni kolači i božićni nakit, a posjetitelje očekuje i  izložbena prodaja  božićnih i novogodišnjih čestitki izrađenih u Kući nade i od strane drugih izlagača.  Nikako ne treba propustiti niti štand na kojemu je promocija, degustacija i prodaja proizvoda od bundeve - bučino ulje, džem i drugi bučini proizvodi, koji prate trend moderne i zdrave gastronomije.  Posjetitelje  štandova očekuje i  promocija, degustacija i prodaja kuhanog vina, čajeva i ostalih toplih napitaka.  A u  sklopu akcije „Djeca djeci“, koju godinama pripremaju i provode učenici Osnovne škole Vladimira Nazora sa svojim nastavnicima,  predstavljeni su  i njihovi  proizvodi, koji  zavređuju punu pozornost. 

Također je  vrijedno  spomenuti i to  na svome štandu Udruga ribolovaca organizira degustaciju ribljeg paprikaša, a  prikupljena novčana sredstva  donirati će Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Kuća nade“ u Odžaku. Na Božićnom sajmu u Odžaku posebna radost za djecu je  Djed božićnjak, koji će  dijeliti  slatkiše svakim danom  u 17 sati i 30 minuta. Božićni sajam   završava u subotu, 23-ći ovog mjeseca,  prikazivanjem Božićnih filmova.