Općinski načelnik Jakov Ivanković primio je danas u svom uredu učenike Osnovne škole Vladimira Nazore, članove sekcije "Sigurno u prometu", Snježanu Jurić, Anđelu Jeleč, Ismaila Eljmazija i Danisa Ahmetovića, te učiteljicu Sabrinu Ahmetović, voditeljicu sekcije.

Razlog ovog prijema je ovogodišnje natjecanje učenika osnovnih škola iz poznavanja prometnih i sigurnosnih pravila i vještine upravljanja biciklom "Sigurno u prometu", na kojem su ovi učenici ostvarili zavidne uspjehe.

Na županijskom natjecanju održanom 19. 5. u Boku, općina Orašje, osvojili su 1. mjesto u ekipnoj konkurenciji, dok su u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili sljedeće rezultate:

Djevojčice:
2. mjesto: Snježana Jurić
3. mjesto: Anđela Jeleč

Dječaci:
1. mjesto: Ismail Eljmazi
2. mjesto: Danis Ahmetović

U subotu, 10. 6., u Mostaru je održano međužupanijsko, a potom i državno natjecanje. Na oba natjecanja učenici naše škole osvojili su ekipno prvo mjesto.

Na međužupanijskom natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

Djevojčice:
1. mjesto Snježana Jurić
2. mjesto Anđela Jeleč

Dječaci:
1. mjesto Ismail Eljmazi
3. mjesto Danis Ahmetović

Na državnom natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

Djevojčice:
2. mjesto Snježana Jurić
3. mjesto Anđela Jeleč

Dječaci:
1. mjesto Ismail Eljmazi
3. mjesto Danis Ahmetović

Načelnik je učenicima i voditeljici sekcije "Sigurno u prometu" čestitao na postignutim rezultatima.

Natjecanje „Sigurno u prometu“ je najmasovnija  prometno-preventivna i edukativna akcija u kojoj sudjeluju učenici iz 160 škola iz Federacije BiH i Republike Srpske i koje se odvija u više razina natjecanja, počevši od školskih, općinskih, županijskih i međužupanijskih natjecanja i u završnici natjecanja na razini BiH.

Cilj ove prometno-preventivne i edukativne akcije je doprinijeti povećanju razine sigurnosti cestovnog prometa i podizanju razine prometne kulture kroz edukaciju učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih pravila i kroz natjecanja učenika u poznavanju prometnih pravila i upravljanju biciklom u uvjetima cestovnog prometa.