U centru grada u  pješačkoj zoni, pod blagdanski ukrašenim šatorom, jučer  je  otvoren treći  „Božićni sajam u Odžaku“. Sajamsku božićnu manifestaciju, koja već postaje tradicionalna, otvorio je općinski načelnik Jakov Ivanković, koji je pozdravio izlagače  i sve nazočne, ističući kako su sadašnji sadržaji  na Božićnom sajmu pokazatelj da  će već iduće godine ta manifestacija biti i organiziranija i još sadržajnija, uputio je čestitku za sretne nadolazeće blagdane Božića kao i sretnu i uspješnu nadolazeću 2019.godinu. 

Sajam također ima i humanitarni karakter budući da svoje proizvode prodaju i Odžačke humanitarne udruge. Prilikom ceremonije otvaranja sajma upriličen je prigodan glazbeno scenski program u izvedbi učenika osnovne škole i dječjeg vrtića.

Na izloženim štandovima svoje tradicionalne proizvode izlažu udruge, vlasnici obrta, odžačka osnovna škola i vijeće roditelja OŠ, dječji vrtić, i samostalni izlagači i Hotel Euro. Na sajmu izlažu udruge  Kuća nade, Neuron, Narcisa,  potom  obrti  Eko Posavina, Felix, OPG Kornica,  Brnić, Bilušić, Jelušić, Samaritanska zajednica Župa Balegovac i  samostalni izlagači:  Ružica Agatić,  Ana Čukić, Mara Dragić.

Ove godine  promoviraju se razni isključivo domaći proizvodi,  a na štandovima se nalaze  proizvodi od meda, kupina, šljiva, jabuka i drugog voća,  suhomesnati  proizvodi obrtnika, tradicionali božićni kolači i božićni nakit, a posjetitelje očekuje i  izložbena prodaja  božićnih i novogodišnjih čestitki izrađenih u Kući nade i od strane drugih izlagača. Nikako ne treba propustiti niti štand na kojemu je promocija, degustacija i prodaja proizvoda od bundeve - bučino ulje,džem i drugi bučini proizvodi, koji prate trend moderne i zdrave gastronomije.  Posjetitelje  štandova očekuje i  promocija, degustacija i prodaja kuhanog vina, čajeva i ostalih toplih napitaka.  A u  sklopu akcije „Djeca djeci“, koju godinama pripremaju i provode učenici Osnovne škole Vladimira Nazora sa svojim nastavnicima,  predstavljeni su  i njihovi  proizvodi, koji  zavređuju punu pozornost. 

Na Božićnom sajmu u Odžaku posebna radost za djecu je  Djed Božićnjak, koji će  dijeliti  slatkiše svakim danom.