Do sada su završene dvije faze radova na izgradnji vodovoda Potačani - Jošava.

Izvršeni  radovi u  prvoj fazi se odnose na  izgradnju pumpne stanice u Jošavi, te izgradnju cjevovoda u duljini od 5,7 km. Ugovor za ovu fazu, nakon provedene natječajne procedure, i izbora najpovoljnijeg izvođača, je sklopljen sa poduzećem Š.F. Inženjering d.o.o. Tuzla. Ukupna vrijednost uloženih sredstava u ovoj fazi iznosila je 162.911,20 KM.

Nakon završetka prve faze, provedena je natječajna procedura za drugu fazu izgradnje vodovoda Potočani – Jošava.Izbora najpovoljnijeg izvođača, ugovor za izgradnju ove faze je potpisan sa poduzećem Gradnja Invest 2 d.o.o. Odžak.  Okončanjem ove faze, završena je izgradnja primarne i sekundarne mreže cjevovoda u duljini od 8,6 km. Kroz ovu fazu izvedeni su i dodatni radovi na izgradnji cjevovoda u duljini od 1,9 km, te bušenje još jedne bušotine za novi bunar IB-3. Uložena sredstva u fazi II iznosila su 126.389,45 KM.

Trenutno su započete aktivnosti  na trećoj  fazi ovog projekta, i odnose se na raspisivanje natječaja koji je objavljen 13.12.2018. godine, a otvaranje ponuda je zakazano  za  14.1.2019. godine. Radovi kroz ovu fazu se odnose na izgradnju dodatnih 2,3 km cjevovoda, montaže 204 ogrlice, podbušivanje ispod asfalta za provlačenje vodovodnih cijevi, izvođenje bunarskog okna i opremanje bunara IB-3, te njegovo spajanje s postojećem pumpnom stanicom.  Vrijednost radova faze III iznosi oko 230.000,00 KM.

Sredinom siječnja 2019. godine, planira se i raspisivanje natječaja za četvrtu fazu ili završnu fazu, izgradnje vodovoda Potočani - Jošava, koja se odnosi na nabavku i ugradnju  306 vodomjernih okana. Planirana vrijednost ovih radova iznosi oko 170.000,00 KM. Za ovu fazu, Općina Odžak je osigurala sredstva u iznosu od 100.000,00 KM, a ostatak potrebnih sredstava, u dogovoru sa  mjesnim zajednicama Potočani i Jošava, bit će osigurana od mještana ovih mjesnih zajednica. Završavanjem  radova na četvrtoj fazi, bit će i okončani radovi na izgradnji ovog vodovoda.