Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović posjetio je 26.septembra 2018. godine općine Županije Posavske: Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžak, tim povodom susreo se s Općinskim načelnikom Jakovom Ivankovićem.

U ovim općinama se realizira niz projekata sektora zemljišne administracije. Važno je istaknuti projekte usuglašavanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka, komasacije zemljišta, uspostava adresnog i registra cijena a u toku su razgovori i glede digitalnog arhiva.
U okviru projekta „Registracija nekretnina“ financiranog kreditnim sredstvima Svjetske banke u Županiji Posavskoj provode se aktivnosti u sve tri Općine, a završeno je ili je u toku završetak poslova u 12 katastarskih općina - uglavnom gradskih, a svi katastarski i zemljišnoknjižni uredi su opremljeni potrebnom kompjuterskom opremom.
Započete su i aktivnosti glede Adresnog Registra u sve tri Općine a aktivnosti na Registru cijena nekretnina još nisu započele samo u općini Orašje- što se ubrzo očekuje.
Pitanje komasacije je posebno istaknuto pitanje za ovu Županiju. Istina, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove provodi aktivnosti u vezi dovršetka već započete komasacije na cca 3000 ha ali uz nedovoljna financijska sredstva.
Tijekom razgovora s načelnicima i općinskim katastarskim uredima istaknuto je veliko zadovoljstvo rezultatima i koristima od projekata i aktivnostima koje se realiziraju u suradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove te je izražena želja za nastavkom postojećih ali i novim projektima i aktivnostima sektora zemljišne administracije koje će koristiti stanovnicima Županije Posavske.