Općinski načelnik Jakov Ivanković i ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske Darko Kasap, posjetili su Odžačko poduzeće PIMS ELEKTRO OPREMA d.o.o, primio ih je direktor Damir Gavrić  s kojim su razgovarali  o poslovanju ovog poduzeća.

PIMS ELEKTRO OPREMA d.o.o se od 2008. godine bavi proizvodnom djelatnošću u vidu ožičavanja, kabliranja i montiranja niskonaponskih komandnih elektro ormara koji se koriste pri upravljanju raznim robotima i automatizaciji raznih postrojenja i opreme.

Direktor je upoznao Načelnika i Ministra o poduzeću i kazao  da cjelokupni proizvodni asortiman izvoze i plasiraju na svjetskom tržištu autoindustrije, u period od godinu dana  došlo do povećanja 80 zaposlenih te tendencijom daljnjeg rasta i dodatnog zapošljavanja, što je za svaku pohvalu.

Zbog potrebe kompletiranja proizvodnih procesa 2014. godine pokrenuli su i vlastitu proizvodnju u mašinskoj obradi lima i metala. Ovu vrstu djelatnosti obavljaju  u proizvodnom pogonu veličine 2.500 kvadratnih metara, a  izgrađena je i nova proizvodna hala površine 2.100 kvadratnih metara što će svakako rezultirati proširenju  proizvodnih kapaciteta i novim zapošljavanjem. Zbog nedostatka prostora planira se preseljenje i administracije u već postojeću upravnu zgradu.

Do sada ukupna investicija iznosila je  oko 2.500.000 KM od čega je 1.500.000 KM  hala i 200,000KM  oprema, a 800.000 KM u potrebite mašine za ovaj vid prozvodnje.