Završena peta faza radova rekonstrukcije i revitalizacije zgrade Male vijećnice

Nakon pokretanja postupka javne nabave, početkom godine započeti su radovi pete faze na uređenju Male vijećnice.U petoj fazi rekonstrukcije odnosilo se na uređenje zidova i stropova na katu vijećnice, kao i uređenje sanitarnog čvora. Vrijednost pomenutih radova iznosi u visini od 25.740,00 konvertibilnih maraka.Radovi su završeni krajem ožujka ove godine.

Da podsjetimo, aktivnosti vezane za rekonstrukciju i revitalizaciju objekta započele su 2008. godine i traju do današnjeg dana. Dinamika radova ovisila je od financijskih sredstava a koja su bila osiguravana iz različitih izvora (Federalnog ministarstva kulture i sporta, Turističke zajednice Županije Posavske, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Fondacije za održivi razvoj -OdRaz i vlastitih sredstava -budžet općine).
U radove rekonstrukcije temelja, ojačanje nosivih zidova, zidanje pregradnih zidova, izradi međukatnih konstrukcija, pokrivanja objekta, ugrađivanje vanjske stolarije, polaganje instalacija, izrada stubišta,sanitarnog čvora, grijanja i ostalo uloženo je do sada oko 780.000 konvertibilnih maraka.
Objektu konstruiranom u davno prošlom vremenu dat je smisao postojanja u sadašnjosti, stoga se adaptacija unutarnjeg prostora prvenstveno odnosi na promjenu sadržaja, tako da bi umjesto isključivo administrativnog sadržaja prizemlje dobilo i kulturni sadržaj. Na taj će način sadržaj objekta i njegova funkcija biti u znatnoj mjeri obogaćeni a vanjski izgled će sačuvati autentičnost. U prizemlju je predviđena sala za Općinsko vijeće, stalna muzejska postavka i etnografska zbirka. Na katu je predviđen radni prostor općinskog načelnika i predsjednika Općinskog vijeća dok je podrumski prostor (suteren) predviđen za arhivu.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480