Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 5. 10. 2020. godine ukupno testirano 1140 osoba,a broj testiranih uzoraka je 1794.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 115 osoba, 81 osoba se uspješno oporavila i izliječena je, 4 osobe su preminule, trenutno je 30 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje: 9 osoba
- Orašje 5 osoba
- Kostrč 1 osoba
- Tolisa 2 osobe
- Kopanice 1 osoba

Općina Odžak: 20 osoba
- Odžak 19 osoba
- Potočani 1 osoba

Općina Domaljevac- Šamac: 1 osoba
- Domaljevac 1 osoba

Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 104.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA

Damir Živković, dipl. oec.


Ispis   E-mail