Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 01.10.2020. godine ukupno testirano 1090 osoba,a broj testiranih uzoraka je 1695.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 111 osoba, 81 osoba se uspješno oporavila i izliječena je, 4 osobe su preminule, trenutno je 26 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje - 9 osoba
-Orašje 5 osoba
-Kostrč 1 osoba
-Tolisa 2 osobe
-Kopanice 1 osoba.

Općina Odžak - 16 osoba
-Odžak 15 osoba
-Potočani 1 osoba.

Općina Domaljevac- Šamac - 1 osoba
-Domaljevac 1 osoba.

Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 105.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.


Ispis   E-mail