Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 28. 9. 2020. godine ukupno testirano 1056 osoba,a broj testiranih uzoraka je 1651.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 101 osoba, 80 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 2 osobe su preminule, trenutno je 19 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje 8 osoba:
– Orašje 4 osobe
– Kostrč 2 osobe
– Tolisa 1 osoba
– Kopanice 1 osoba.

Općina Odžak 10 osoba:
– Odžak 10 osoba.

Općina Domaljevac-Šamac 1 osoba:
– Domaljevac 1 osoba.

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 80.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA

Damir Živković, dipl. oec.

Ispis