Obavještenje o provođenju projekta "Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak"

Obavještenje o provođenju projekta "Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak"

Federalni zavod za statistiku dostavio nam je obavijest sljedećeg sadržaja:

 

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u periodu od 27. 7. 2020. godine, u trajanju od 22 dana (uz mogućnost produženja terenskog rada do 7 dana), u okviru projekta „Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak", a u skladu sa Zakonom o statistici Bosne i Hercegovine (Službeni glasnik BiH 26/04 i 42/04) i Zakonom o statistici u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br.63/03 i 9/09) na teritoriji Vaše općine provesti anketiranje domaćinstava za potrebe ažuriranja statističkog o okvira uzorka.

Anketiranje će za potrebe statističkih institucija u Bosni i Hercegovini provoditi akreditirani anketari koje angažira istraživačka agencija  Prism Research iz Sarajeva za potrebe zvaničnih statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Anketiranje će se provoditi u većini općina Bosne i Hercegovine prema odabranom uzorku.

Prema Zakonu o statistici BiH, Zakonu o statistici u Federaciji BiH i Zakonu o zaštiti ličnih podataka, statističke institucije Bosne i Hercegovine garantiraju punu povjerljivost podataka.

Koristimo priliku da Vas zamolimo za punu suradnju tijekom provođenja ove veoma značajne aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Napominjemo da će anketari prilikom anketiranja primjenjivati preporučene mjere navedene u Naredbi Federalnog kriznog štaba, koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom javnom prostoru, ako nije moguće održavati propisanu fizičku distancu od dva metra, u cilju zaštite zdravlja anketara i ispitanika.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte: Federalni zavod za statistiku, tel: 033 407-019, fax: 033 226 151 , email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zahvaljujemo na suradnji.

Ispis