Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 16.07.2020. godine ukupno testirano 414 osoba, a broj testiranih uzoraka 621.


Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID – 19) na području Županije Posavske je 9 osoba, tri osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, trenutno je 6 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.
Na području Općine Orašje (Tolisa i Ugljara) imamo dva pozitivna pacijenta, ostalih četvero je s područja Općine Odžak (Odžak).
Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakta pacijenata, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranja osoba bliskih kontakta pacijenata na SARS-CoV-2 virus.
Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je njih 55.
Apelira se na stanovnike Županije Posavske da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštujući mjere socijalne distance.


PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA


Damir Živković, dipl. oec


Ispis   E-mail