Potpisan Ugovor o izvođenju radova za projekt „Izgradnja kružnog toka ispred Male vijećnice - Beledije“.

Potpisan Ugovor o izvođenju radova za projekt „Izgradnja kružnog toka ispred Male vijećnice - Beledije“.

Danas je u Velikoj sali Gradske vijećnice potpisan Ugovor o izvođenju radova za projekt „Izgradnja kružnog toka ispred Male vijećnice - Beledije“.

Ugovor su potpisali ministar Edin Ramić ispred Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, ministar Anes Osmanović ispred Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske i Mehmed Beganović, ovlašteni predstavnik ponuđača Balegem d.o.o. Gradačac .

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i općinska načelnica Nada Ćulap, predsjedateljica Općinskog vijeća Nasiha Torić, ministar pravosuđa Županije Posavske Pero Radić, zastupnik u Skupštini Županije Posavske i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Ilija Ilić.

Vrijednost ovog Ugovora je 286 281,65 KM, s uključenim PDV-om, koji je nakon okončanja postupka javne nabavke sukladno Zakonu o javnim nabavkama u BiH, te isteka roka za upućivanje eventualnih žalbi na sam postupak i odabir najpovoljnijeg ponuđača, dodijeljen poduzeću Balegem d.o.o. Gradačac. Rok izvođenja radova po ovom Ugovoru je 70 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao, a nadzor nad izvođenjem radova povjeren je poduzeću Smajić - inženjering d.o.o. Goražde.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Županije Posavske za 2021. godinu, u iznosu od 200 000,00 KM, a ostatak sredstava u visini od 86 281,65 KM sufinancira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kroz Javni poziv za obnovu i izgradnju infrastrukturnih objekata povratnika (putna infrastruktura, sportski tereni, vodovod i kanalizacija, elektrosistemi, javna rasvjeta i slično).

Zatim je potpisan Ugovor za izgradnju infrastrukture stadiona sa predstavnicima HNK Dragovoljac Novo Selo - Balegovac vrijednosti 5 000,00 KM. Sredstva su odobrena svrhu sufinanciranja Projekta izgradnje tribina na nogometnom igralištu u Novom Selu.

 

Ispis