Sjednica Organizacijskog odbora za izgradnju spomen-križa na Odića brdu

Sjednica Organizacijskog odbora za izgradnju spomen-križa na Odića brdu

U Maloj sali za sastanke danas je održana sjednica Organizacijskog odbora za izgradnju spomen-križa na Odića brdu sa sljedećim dnevnim redom:

1. Izvješće o izvedenim radovima;
2. Razrješenje dosadašnjeg i imenovanje novog predsjednika Organizacijskog odbora;
3. Razno.

U izvješću o izvedenim radovima navedeno je da je ovaj projekt planiran u tri izvedbene faze, a da su do sada izvedene dvije faze.

Prva faza je obuhvatila pripremne i zemljane radove, betonske i armiranobetonske radove i ugradnju ankera. Zemljane radove izvršilo je poduzeće VP Posavina d.o.o. iz Odžaka besplatno. Izgradnju armiranobetonskih temelja i ugradnju ankera radilo je poduzeće Stanogradnja d.o.o. iz Odžaka, kojem je za to isplaćen iznos od 22 613,00 KM, čime su financijske obveze prema ovom izvođaču ispunjene. Dio betona za temeljnu jamu križa i podložni beton (76 m3) doniralo je poduzeće Hering d.d. iz Širokog Brijega.U drugoj fazi radova izrađene su čelične rešetke križa (visina 21 m), te je isti postavljen na temelje 28. kolovoza 2020. godine. Ove radove izvelo je poduzeće Krivaja metali d.o.o. iz Zavidovića. Sve financijske obveze (39 845,94 KM) prema ovom izvođaču ispunjene.

Preostala je treća faza ovog projekta: ugradnja limenih obloga i elektroradovi.

Na sjednici je dosadašnji predsjednik Organizacijskog odbora Jakov Ivanković razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto imenovana je nova predsjednica Nada Ćulap.

Ispis