Novi izgled općinske web stranice

Novi izgled općinske web stranice
Poštovani posjetitelji,

Već ste primijetili  da već neko vrijeme nudimo nove sadržaje na redizajniranoj i ažuriranoj službenoj web stranici Općine Odžak (www.odzak.ba).

Na web stranici građani mogu pronaći sve potrebne informacije o radu Općine, općinske administracije, planiranim i realiziranim projektima, planiranim i realiziranim proračunima, planovima javnih nabava i realizacijama istih, javne pozive i najnovije vijesti iz lokalne zajednice.

Kroz aplikaciju Pitajte načelnika, građani su u prilici uputiti pitanje općinskom načelniku, a kroz modul Kontakti dostupne su e-mail adrese i brojevi telefona svih općinskih službi i općinskog vijeća. Ako nisu sigurni tko je nadležan da odgovori na njihov upit, građani mogu postaviti pitanje na službenu mail adresu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i njihovo pitanje bit će proslijeđeno nadležnoj službi.
Posebna novina na web stranici je modul za dijasporu e-Dijaspora i sustav e-Matičar, koji su uspostavljeni s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja pružanja informacija i javnih usluga građanima koji žive ili borave u inozemstvu, a čije se matične knjige vode u Matičnom uredu Općine Odžak. Putem e-Matičara dostupne su e-usluge Matičnog ureda (npr. pristup izvodima iz matičnih knjiga ili uvjerenja o činjenicama iz matičnih knjiga). Izvode iz matičnih knjiga, uvjerenje o državljanstvu, vjenčani list ili uvjerenje o slobodnom bračnom stanju možete naručiti online popunjavanjem elektroničkog obrasca. Traženi dokumenti bit će dostavljeni putem pošte, a pošiljke će se slati preporučeno s dostavnicom na adresu naznačenu u Vašem zahtjevu.

Također, u sklopu usluge nalazi se i kratak vodič za popunjavanje obrasca, te predlažemo da prije naručivanja potrebnog dokumenta pročitate isti.
Obrasce u digitalnoj formi koji su im potrebni građani također mogu preuzeti na web stranici.

Novi dizajn web stranice, prati i redizajnirana mobilna verzija, tako da i dalje sve aktivnosti Općine Odžak možete pratiti i putem mobitela.

Sve kritike, prijedloge, sugestije i komentare na redizajnirane službene mrežne stranice možete nam poslati na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Uspostavljanje informativnog modula za dijasporu e-Dijaspora i javne usluge e-Matičara rekonstruiranoj zvaničnoj web stranici Općine Odžak je jedna od provedenih aktivnosti unutar lokalne inicijative pod nazivom Razvoj Općine Odžak u suradnji sa dijasporom. Provedba ove inicijative je podržana kroz projekt Dijaspora za razvoj (D4D) koji je projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Ispis   E-mail