EU4BusinessRecovery: Javni poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora

EU4BusinessRecovery: Javni poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora

U okviru zajedničkog projekta Europske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke – EU4BusinessRecovery za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih Covid-19 pandemijom, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH objavio je danas Javni poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora.

U okviru Poziva, 3 milijuna eura bespovratnih sredstava će biti dostupno za mjere oporavka mikro, malih i srednjih poduzeća u metalnom, mašinskom i drvnom sektoru u Bosni i Hercegovini. Visina mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 48.000 eura, a bespovratna sredstava će se moći koristiti na aktivnosti poput primjene industrijskih standarda, primjene vrhunskih energetski efikasnih mašina, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoja strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.

Projekt EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini  da nastave s poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milijuna eura).

EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.

Javni poziv ostaje otvoren do 26. rujna 2021. godine.

Više o Javnom pozivu na sljedećoj poveznici: EU4BusinessRecovery

Ispis