Javni poziv za podnošenje prijava za poticanje proljetne sjetve

Javni poziv za podnošenje prijava za poticanje proljetne sjetve

Na osnovu članka 38. Statuta općine Odžak („Službeni glasnik Općine Odžak", broj 2/09), Sporazuma s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Sporazuma s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske o realizaciji Programa poticanja proljetne sjetve, općinski načelnik raspisuje

JAVNI POZIV
za podnošenje prijava za poticanje proljetne sjetve na području općine Odžak za 2020.
godinu

Općina Odžak raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za poticanje proljetne sjetve na području općine Odžak za 2020. godinu, za poljoprivredne proizvođače koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i/ili Registar klijenata, i koji su izvršili proljetnu sjetvu.

Općina Odžak, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske su osigurali financijska sredstva u iznosu od 200.000,00 KM (63.000,00 KM, 100.000,00 KM i 37.000,00 KM).

Zainteresirani proizvođači uz prijavni obrazac po ovom Javnom pozivu prilažu u originalu ili ovjerenoj preslici fakturu, fiskalni račun, odnosno drugi dokaz o izvršenom plaćanju (u periodu od 1. 1. 2020. do 30. 6. 2020.) za kupovinu repromaterijala, odnosno kupovinu sjemena, mineralnog gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća (paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cikla, grah, luk bijeli, luk crveni, zelena salata, krumpir i sl.) i drugih poljoprivrednih kultura.

Maksimalan iznos novčane podrške koji krajnjem korisniku može biti odobren za poticanje proljetne sjetve iznosi 1.000,00 KM.

Prijavni obrazac za Javni poziv za poticanje proljetne sjetve na području općine Odžak za 2020. godinu, se može preuzeti sa službene web stranice Općine Odžak www.odzak.ba, ili u Službi za gospodarstvo i LER, svakim radnim danom u vremenu od 8:00 - 15:00 sati.

 

 


Ispis   E-mail